Tripiesa - Elikagaien industriarako hornidurak
Nor garen
Enpresaren kontzeptua
Tripiesa SLUk modernitatearen eta tradizioaren arteko oreka interesgarria lortu nahi du egunez egun, eta gure kokapen geografikoak horren alde egiten du. Ubeda La Loma eskualdeko burua da, funtsezko ardatz logistikoa eta, aldi berean, Andaluziako sarrera naturala. Olibondo lur hauetan ibili denak badaki mendeek arrastoa utzi dutela...
Hori dela eta, hedatzen ari den proiektu honek bi printzipio horiek bateratu nahi ditu, antolaketan eta espezien, ongailuen, formulen eta gehigarrien salmentan, tripa natural eta artifizialetan eta elikagaien industria ontziratzeko makineriaren banaketan inspirazio-iturri direnak.

Tradizioa
Tratu pertsonalizatua, bezeroa eta haren beharrak ezagutzen dituena. Beti kezkatuta proiektu bakoitzaren garapenarekin, gure bezeroen arrakasta gure enpresarentzat arrakastatsua delako.
Modernotasuna
Administrazio berritua eta espezializatua, egungo merkataritza-trafikoaren fluxuetara egokitua, prozesu guztien informatizazioan eta gardentasunean oinarritua.
Barne-antolaketa horrek eredu lineal-funtzionalak jarraitzen ditu, zuzendaritza-staffetan multzokatuta, eta sailei aholkuak ematen dizkiete sektore-espezializazioa lortzeko gure 3 eremu nagusietan, espezietan, ongailuetan, formuletan eta gehigarrietan, tripa natural eta artifizialetan eta elikagaien industria ontziratzeko makinerian.
Giza kapital gaztea, esperientziadun profilek lagunduta, sektore nazional espezializatuetatik eta plantillan integratutakoetatik datorrena.
Hiru zutabe
Tripiesa SLU hiru zutabetan oinarritzen da, eta zutabe horiek elkarren osagarri dira, gure arrakastaren sorburu. Bezeroek eta hornitzaileek gure instalazioak bisitatzen dituztenean, ikusten dute gure biltegiak eskema komertzial honi erantzuten diola:
Historia de Tripiesa

Tripiesa SLU 1996. urtean sortu zen, Comercial Esteban Molina* (1983) enpresaren oinordeko zuzen gisa, haragiaren sektorerako espeziak, ongailuak eta tripakiak merkaturatzen zituen enpresa. Gure gerenteak, Manuel J. Molina jaunak, bere aurrekoa ustekabean galdu ondoren, konpainiaren zuzendaritza hartu zuen. Lan gogorreko eta hedapeneko urteak izan ziren, eta Ubedan eta bere eskualdean soilik aintzatetsitako enpresa izatetik pixkanaka-pixkanaka bere baitan hartzera igaro zen, eta merkataritza-ibilbide berriak garatu ziren probintzia mugakideetan, Ekialdeko Andaluzian lehenik eta Mendebaldeko Andaluzian ondoren.
Gaur egun, Tripiesa SLU lurralde nazional osoan merkaturatzen ditu bere produktuak (makinak Portugalen ere banatzen ditu), eta lehengaia Indiatik eta Asiatik inportatzen du. Joera hori indartu egin da urte berean packaging makinerian oinarritutako dibisio bat gehitu delako.
Gure enpresaren oraintsuko historia arakatzeko, ezinbestekoa da egunez egun ehunka enpresari ematen diegun produktu bakoitzaren proiekzioa aztertzeko pazientzia izatea, urteetan zehar elkarrekiko konfiantza- eta sinergia-harremana izan baitugu (merkataritza esparrutik kanpo). Hori da harro sentitzen garen ondarea, eta Tripiesa deitzen diogun familiako kide berrietan irakasten saiatzen garena.

                                    
            



 




